(067) 617-30-03 (099) 617-30-03

dgv2011@ukr.net

Зміни до Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів

З 10.09.2021 року почало діяти оновлене Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів, затверджене  наказом Мінтранспорту та зв’язку України №340 від 07.06.2010 р. Зміни затверджено наказом №337 Міністерства інфраструктури від 24.06.2021 р.

Наказом №337  запроваджено ряд змін.

Так, Положення № 340 не поширюватимуться на перевезення пасажирів й вантажів транспортними засобами МВС (у т. ч. Нацгвардії, Міноборони, Офісу Генерального прокурора, СБУ, ДСНС, Нацполіції та Держприкордонслужби) та транспортними засобами, орендованими ними без водія, коли такі перевезення здійснюють з метою виконання завдань, покладених на ці держоргани, та під їх контролем; закладами охорони здоров’я незалежно від форми власності.

Водії зберігають записи щодо режиму праці та відпочинку протягом робочої зміни та 28 днів з дня її закінчення.

До робочого часу водія включатимуть час простоїв не з вини водія, у тому числі, коли водій не зобов’язаний перебувати на робочому місці, але має бути на зв’язку і готовим відповісти на будь-який виклик, почати чи відновити рух або виконувати іншу роботу;  у разі підсумованого обліку робочого часу водія нормальна тривалість робочого дня (зміни) без урахування часу перерви не може перевищувати 10 годин. Тривалість періоду керування не може перевищувати 56 годин на тиждень та 90 годин протягом двох тижнів.

Терміни «змінна перерва»,  «робоча зміна»,  «тахограф», «щоденний відпочинок» та  «щотижневий відпочинок» вживатимуть у новій редакції.

Водій має вказати на роздруківці тахографа характер і причину виникнення непередбачуваних обставин не пізніше ніж у момент прибуття до місця стоянки.

Крім індивідуальної контрольної книжки, водій повинен мати копію графіка змінності водіїв у разі, коли транспорт не обладнаний тахографом.

Фактичний змінний період керування водія може бути збільшений понад норми в разі виникнення непередбачуваних обставин — технічної несправності ТЗ, зупинення руху ТЗ в рейсі або на маршруті, несприятливих погодних умов, перешкоди руху, відсутності місця стоянки.

У разі хвороби або відпустки водія, у випадку, якщо водій не здійснював перевезення пасажирів й вантажів, Перевізник може заповнювати бланк підтвердження діяльності (додаток 4 до Положення № 340). Водії зберігатимуть бланк підтвердження діяльності протягом робочої зміни та 28 днів з дня її закінчення, перевізники — протягом 12 місяців.

У змінах до Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів також затверджено форму бланку підтвердження діяльності та надано визначення робочої зміни і змінної перерви.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!
     ukraina.net.ua - каталог сайтов Украины